top of page

Race rapport CPH Triathlon

For mig startede denne udfordring søndag d. 22. juni meget tidligt om morgenen. Jeg var taget til Øresund Triathlon for at heppe på alle mine klubkammerater der skulle igennem en halv jernmand. Stemningen var fantastisk, Både blandt tilskuere og atleter. Det var virkelig indspirende at se på. Allerede mens jag var derude var jeg hooked – det ville jeg også! Problemet var bare at jeg var skadet, og havde på det tidspunkt ikke løbet siden april, næsten ikke svømmet, og kun cyklet en smule for at holde mig lidt i gang. Nu kan jeg godt lide en god udfordring, så jeg tog JA-hatten på og tilmeldte mig CPH:Triathlon, og gik i gang med træningen... Aldrig har jeg følt mig så dårligt forberedt på trænings fronten, som da jeg lagde mig i seng lørdag aften dagen før startskuddet.

Raceday: Vækkeuret ringede kl. 4:00, og jeg var klar. Frisk, veludhvilet og i fantastisk humør. Morgenmaden bestående af havregryn, Espresso i store mængder og en banan blev hurtigt kørt ned. De sidste praktiske småting blev fikset og ud af døren for at hente Jesper Kallesøe. Vejret var ikke fedt! Det lynede, blæste ret meget og regnede. Vejrudsigten sagde opklaring og næsten ingen vind, så humøret var fortsat i top i klubteltet. Cyklen, der var klar hjemmefra med dunke med energi og en taske fuldt med geler, blev checket ind. Mine cykel- og løbesko stod klar tasken, sammen med sokker og solcap til løbet.

Svømningen: Jeg skulle starte i heat 3 kl. 7:50, hvilket jeg ikke var helt tilfreds med. Det var en vandstart, og jeg placerede mig helt forrest, da jeg ville fremad. Startskuddet lød og det kaos jeg havde forventet, udeblev. Ingen store kampe om pladser, ingen spark eller albuer i hovedet. Jeg lå pænt til i front sammen med 3-4 andre, indtil vi havde rundet bøje nr. 2. De andre forsvandt for mig, og jeg måtte tage turen alene. Der var ret store bølger, som jeg egentlig synes var ret sjovt, måske også lidt for sjovt. Jeg glemte alt om at give den gas, og havde en fest. Op af andet helt høj på den gode tur, fik jeg kigget på uret – ca 36 min. Øv – 4 minutter langsommere end forventet. Jeg løb mod T1 og kom over måtten i tiden 37:06

T1: Alt lå klar – sparkede våddragten af, skyllede fødderne og tørrede dem igen, sokker på, cykelsko på, hjelm på, nr. på og ud af zonen. Tid: 2:50 = Godkendt.

Cykling: Jeg følte at jeg var bagud, så nu skulle den bare have gas! Medvind på vej ud, og op på 40 km/t nu rullede det. Alt spillede på cyklen – Jeg havde gode ben godt humør, fik rigeligt med væske, huskede mine saltsticks og geler. Tid: 2:34:16 = 12 min hurtigere end forventet.

T2: gik stærkt, måske lidt for stærkt... af med cykel og hjelm – smide cykel, sko hurtigt flå løbesko på finde solcap, skylle muden og smide 3 geler i lommen. Tid: 1:10 = Godkendt

Løb: Nu var det nu, det var det her jeg havde ventet på. Løb er min stærke side, og det var her jeg ville holde festen. Jeg havde ingen planer om at løbe mig ud, men ville gerne i mål og have en fed oplevelse. Men! På vej ud på runde 1 taber jeg alle 3 geler, og som jeg vil samle dem op, træder en anden løber på dem = ingen geler. Frustreret spæner jeg videre, og tænker: put, op til anden depot og drikke energi, så går det nok. I depotet er der kun vand, og en bar der er umulig at få ned mens man løber, så den blev spyttet ud. Nu vidste jeg at det ville blive hårdt, jeg reducerer farten kraftigt, løber runden færdigt og håber det ”store” depot ville være bedre. Men nej, kun cola (med brus) og vand. Herfra gik det ned af bakke... jeg blev straffet for at være lige hurtig nok i T2, da jeg for en stor vabel af chip holderen. Samtidigt begynder jeg at lide i varmen og kan slet ikke optage det vand jeg indtager. Dehydreringen kommer snigende, jeg bliver svimmel. Det har jeg prøvet før og kender mine grænser, derfor: endnu længere ned i fart drikke mere vand i depoterne, og håbe at jeg holder hjem... Det gjorde jeg, og kom i mål på løbet i tiden 1:32:22 = noget ringere end forventet.

Samlet set: Havde jeg et rigtigt fedt Race. Min til blev 4:48:16, hvilket rakte til en 33. plads samlet, og en 10. plads i AG H30-34 Dette var første gang på distancen, men helt sikkert ikke den sidste.

#halvironman #cphtriathlon #racerapport

bottom of page