top of page

Race rapport - Tri På Tyren 2015

Forsommeren har været kold og vejret har ikke på noget tidspunkt endnu indbudt til årets første dukkert - alligevel blev Tri På Tyren afholdt i de smukke omgivelser omkring Bastrup sø Lørdag den 30 Maj 2015 med deltagelse af ca. 460 friske triatleter som trodsede udsigten til regn og blæst og hoppede i Bastrup sø for at svømme de 750 meter i det ugennemsigtige kolde vand - eller skulle man fristes til at sige - lettere kølige vand, for faktisk var vandet i søen ikke nær så koldt (målt til ca. 15 grader celcius før start), hvor Herlev Tri & Motion's Open Water kick-start ugen før i Furesøbad var en del koldere, og faktisk ikke egnet til at svømme langt i. Af de 460 deltagere var 18 fra Herlev Tri & Motion - STÆRK deltagelse. Måske lokkede stævnet også HTM medlemmerne til Bastrup denne dag fordi det var det første officielle klubmesterskab i den nye fremgangsrige klub. Sleep Timer'en vækkede mig kl. 7 Lørdag morgen og den obligatoriske skål med havregryn, nødder og bær blev indtaget sammen med 1/5 liter energidrik. Den i forvejen pakkede taske blev svunget over skulderen, cyklen blev sat på taget af bilen og turen gik til Bastrup. Jeg parkerede i Lynge, pumpede cyklen op til ca. 10 bar og trillede ned at bakken til Bastrup sø sammen med andre deltagere der skulle samme vej. Jeg har efterhånden været til en del stævner, både små og store, men får altid et "kick" når jeg entrerer stævnepladsen og ser de lange rækker af cykel racks, telte og afspærringer - og ikke mindst alle de koncentrerede deltagere og deres familie og venner uden for afspærringen - det er som at træde ind i en anden verden så længe det står på, og det er som at træde ud af det igen efter endt stævne - som at komme tilbage til virkeligheden. Registreringen blev foretaget og cyklen blev sat i rack'et, hvorefter jeg hurtigt spottede HTM's hvide telt og blafrende vimpler og de andre morgenfriske HTM'ere som allerede havde været på pletten kl. 8 og sætte telt op (som senere skulle vise sig at blæse væk og blive en kende deformeret i flugten). Jeg skulle starte 10:20, så der var masser af tid til at "socailize", tisse, fylde energi på og tisse igen og igen - jeg må se at få styr på salt- og væskebalancen, men dog hellere have væskeflow end -ophobning. Pre-Race. De som kender mig ved at jeg hurtigt kommer til at fryse når det er koldt, og ryster som et espeløv. Derfor havde jeg pakket mig godt ind i flere lag tøj, og sørgede for at løbe en lille tur op til vendpunktet på løberuten inden start. Jeg smurte varmesalve på arme, ben og fødder, da jeg specielt fryser om fødderne i så koldt et vejr, og vidste at svømmeturen ville afkøle yderpunkterne på kroppen - hænder fødder og ansigt. Jeg havde haft problemer med venstre lægmuskel i foråret, så jeg valgte at tage kompressions sleeves på under våddragten (uden fødder i), hvilket jeg ville genoverveje næste gang vejret er så koldt, da det viste sig at jeg aldrig fik varmen i læggen på cykelturen, sikkert på grund af de kolde våde læg sleeves. Min gode klubkammarat Søren Granskov og Jeg tridsede over mod svømmestarten lidt over 10, og tog en lille afstikker og hoppede i søen på forhånd for at tage det værste "chock" fra det kolde vand, og få vænnet ansigtet og kroppen til de ca. 15 grader. Vi svømmede lidt rundt mellem siv og andemad som to "små" ænder og "rappede" lidt med hinanden i 5 minutter - det er jeg glad for at jeg gjorde, så jeg kunne slappe mere af i køen de 10 minutter før start man skulle møde op. Svømmeturen gik findt. Søren hoppede i vandet 30 sekunder før mig, og jeg havde en plan om at ville følge Sørens badehætte og ikke miste den af syne (Søren var min nærmeste konkurrent i klubmesterskabet, og da Søren kører utroligt stærkt på cyklen, så måtte jeg ikke miste for meget tid på svømningen). Det viste sig dog at være umuligt at finde Søren igen i vandet - jeg svømmede forbi den ene efter den anden, men Søren forblev foran mig, dog ikke mere end 10 sekunder, og oppe af vandet fulgte jeg ham på vej ind i T1. Godt tænkte jeg - svømningen gik nogenlunde, det var ikke den bedste fart jeg havde holdt, men ingen havde indhentet mig, og uret sagde 16 minutter og 50 sekunder (placering 103), så jeg kunne stadig nå at komme under 1 time og 20 minutter som jeg havde sat som mål.

11303980_10153324112187118_1261237525_o.jpg

"Fumlegøj"

T1 var noget skidt. Selvom vandet var varmt nok var luften så kold at jeg ikke rigtigt kunne få mine chicken wings (arm sleeves) trukket på, og der gik 1 minut kun med det. Samtidig fumlede jeg også med våddragten forinden - det gør jeg altid - det må altså indøves noget mere! Over 3 minutter var jeg i T1, og mistede igen Søren af syne på vej ud af skiftezonen. Jeg var ude af T1 rykket 8 pladser ned til nr. 111. Cykelturen var kold og teknisk vanskelig. Det første stykke fra Bastrup og op til Nymølle var en kold oplevelse, vandet fra svømmeturen sad stadig i Speedsuiten og de læg sleeves jeg havde valgt at køre medsamt de små bump i Nymølle som kunne mærkes som elektriske stød gennem hele kroppen, sagde mig, at blodet ikke var vendt helt tilbage til mine arme og ben, og havde samlet sig om de virale dele - hjertet og hjernen. Det skulle også vise sig at jeg aldrig helt fik blodet ud i hænder og fødder på cykelturen og måtte start løbeturen med en fornellemse af at jeg løb på klodser i stedet for fødder. Søren så jeg ikke igen på cykelturen, han kørte første omgang på flotte ca. 18 minutter, men det vidste jeg jo ikke, så jeg forsøgte at holde mit eget tempo og var klar over at jeg ville være hurtigere på løbet og kunne indhente mit tabte tid der. Vejene var halvvåde og fedtede af pollen, og der var som sagt flere teknisk svære passager på ruten. Første passage var fra Nymølle og ned gennem skoven op til Værløse. Det var ikke til at se om den nye asfalt der var lagt bare var sort, eller lidt våd. Jeg valge ikke at tage nogen chancer ned gennem skoven, hvor jeg normalt ville sidde i det højeste gear, og give den fuld pedal, var jeg agtsom og tilpassede farten til forholdene, specielt helt nede i bunden, hvor jeg kunne risikere at møde en modkørende bil. Det næste stykke fra Værløse til Ganløse var næsten i modvind, men ikke så slem som jeg havde forventet. Efter at have rundet Ganløse kom den næste passage i rundkørslen før Tyren. Her var det vigtigt igen at tilpasse farten, og på anden omgang lå der også en anden deltager "krøllet" omkring lygtpælen på vej ud af rundkørslen og ømmede sig lidt, så min strategi var rigtig - tag toppen af farten og hold dig på vejen. Op ad Tyren's nakke var der igen fedtet under træerne, og da jeg altid rejser mig op når det går stejlt opad, så resulterede det i at mit baghjul spinnede på underlaget, og jeg måtte sætte mig i sadlen for at få mere vægt på baghjulet og hold farten op ad bakken, hvor der så igen kunne gives fuld gas ned ad bakken mod Bastrup. På anden omgang gentog scenariet sig med de tekniske passager, spinning på Tyren's nakke, og endnu mere nedkøling af ben og arme, og ikke mindst fødderne, som jeg nu ikke kunne mærke længere. Jeg indhentede dog en del på cykelturen og ingen hentede mig. Jeg så bare ikke engang røven af Søren som sikkert var 2 minutter foran nu. Tiden blev 39 minutter og 6 sekunder på de 23,2 km, en gns.fart på 35,6 km/t og jeg var nu oppe på plc=55 overall og lå nr. 2 i AG50-54, lige efter Søren som lå nr. 1 på dette tidspunkt :-) T2 var super. 1 minut tog det mig at sætte cyklen, tage løbesko på og være ude af skiftezonen igen.

Løbeturen var lige i skabet. Jeg sørgede for at hold farten høj lige fra starten (4:10 min/km), og spejdede efter Søren i horisonten - men ak, kunne ikke se ham endnu! Pludselig, efter ca. 1 km. og efter at have indhentet en del andre deltagere, så jeg ryggen af Søren, og ved vendepunktet første gang mødtes vi og Søren udbrød et højt - NEJ - og vi vidste begge to at jeg ville løbe forbi få sekunder efter. Nu da min hare var indhentet skulle jeg bare fokusere på at holde kadancen til mål, og de heppende HTM'ere i målområdet hjalp kraftigt til at holde farten og humøret oppe. Et lille irritationsmoment opstod dog umiddelbart efter, da blodet var begyndt at vende tilbage til mine fødder efter 2,5 km. Det føltes som om at jeg havde glemt et par gels i begge sko, og jeg kunne kun mærke midten af foden som en stor plade der gradvist blev mindre og mindre, men aldrig helt forsvandt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, men blev hurtigt klar over at den mærkelige fornemmelse skyldtes at følelsen blot var begyndt at vende tilbage til fødderne, og trodsede den underlige fornemmelse og gennemførte nedslaget på rutinen. Begge runder blev løbet på nøjagtigt 10 minutter og 26 sekunder med 4:10 i pace og i mål var jeg rykket op på en 1. plads i AG50-54 og en overordnet placering som nr. 50 ud af de 460 deltagere - meget tilfreds mand i mål :-)

11287711_10153324112577118_718372655_o.jpg

Søren og mig på podiet :-)

Aftermath. I målområdet blev jeg modtaget af HTM'ere, og det gik op for mig at jeg lå nr. 1 overall på det tidspunkt, som det også blev nævnt af speakeren - fed oplysning at få lige efter målstregen. Jeg blev mindet om hvor koldt det stadig var, og fik hurtigt slynget nogle klude om kroppen og skiftet til nogle varme strømper og fik vanter på igen for at holde varmen - og få blodet tilbage i fødderne 100% med en lille luntetur i det skønne område.

En bedre svømmeform, og mere intervaltræning, og jeg ville have ædt Søren noget før, men klubmesterskabet var hjemme og en 1. plads i AG50-54, så jeg er overordentlig tilfreds med min præstation, og utrolig stolt af at bære Herlev Tri & Motion's klubdragt.

11211683_10153324112307118_162509995_o.jpg

Stadig venner :-)

Tak for super support og team spirit til alle i HTM og TPT

#tripåtyren #racerapport

bottom of page