top of page

Racerapport Ironman 70.3 Kronborg

Stævne: KMD Ironman 70.3 Kronborg

Distance: 1.9k swim / 90k bike / 21.1k run

Målsætning: Sub5

Samlet tid: 04:54:04

Placering: 32 i AG35-39 / 204 samlet –1303 deltager

Registrering (fredag): Jeg benyttede lejligheden for, at registrere mig fredag eftermiddag kl 14.00, hvor jeg mødtes med Torben Klogborg og fik hentet nummer og goodiebag. Derudover gik Torben og jeg til race briefing, samt gik rundt og inspiceret T1 og T2, samt hvordan vi skulle løbe ind og ud. Det var en rigtig god times tid vi brugte på det.

For mig startede den mentale rejse med stævnet nogle dage før – en uge med unger, hvor træningen har været på et minimum, men cykel været til service, så var der først rigtig mulighed for en løbetur fredag aften, da min mor og lillebror kom på besøg for, at tage sig af ungerne i weekenden, således jeg kunne fokusere 110% på stævnet.

Fredag aften blev udstyret pakket ned i hver pose til T1, blå og T2, rød pose – check listen fra OOB blev brug og lidt telefonisk kontrol check med Torben. Altid god sparring med en HTM klub buddy.

Check in (lørdag): Efter en dejlig nats søvn på gulvet i stuen (mor havde sparket mig ud af mit soveværelse), så stod vi op kl 09.00 fik en god omgang morgenmad og efter maden havde lagt sig, så tog jeg en tur ud på cyklen for sidste tjek af gear, hjul, kæde og alt andet. Efter små 20 min tog jeg et afslappende off bike run på en små 5 km med indlagte progressive intervaller af 5*100m .

Kroppen var klar, cyklen var klar og blå, rød poser til inchecking var klart. Jeg havde aftalt med et par fra klubben, at vi skulle mødes kl 14 i Helsingør. Min bror var med og jeg fik sat cyklen på sin plads #485 – lidt af luften i dækkene blev taget ud og ellers blev der sagt ”godnat” til den sorte ”havelåge”. Derefter over til T1 og T2 for ophængning af poserne. Her fik jeg en super optursoplevelse, da min poser skulle hænge i 5. Position både ved indgangen til T1 og T2 – pragtfuldt – og lige til, at gribe fat i når jeg kom løbende fra vand og af cyklen.

Ruten fra vand til cykel og cykel til løb blev igen gennemgået, samt den altid vigtige opdagelse, hvor toiletterne står.

Hjem igen for lidt afslapning, carb load og væske indtag. Jeg valgte, at tage min datters værelse, da det ligger mest isoleret. Jeg lagde mig i seng kl 2030, og alarmen stod til kl 02:45 .

Før race – nat/morgentimer: Vækkeuret ringede kl 02:45, jeg tog det rolig og fik min morgenmad, Skyr med mandler, solsikke, banan og rosiner. Derudover toppet med en nutelabolle – dagen forinden havde jeg drukket en +4 liter væske, så kroppen var fyldt op til løbet. Jeg havde i den forgangne uge ikke drukket kaffe, så jeg tog en omgang morgenkaffe til lige at kvikke op og sætte gang i maven.

Efter toiletbesøg gjorde jeg mig færdig, tog tri dragten på, lidt vaseline i buksen og fik vækket min bror, som skulle være chauffør i dagens anledning. Jeg havde aftalt med Torben Klogborg, at vi skulle hente ham kl 0430 – med forventet eta i Helsingør kl 0500. Det hele var timet og gik perfekt.

Ankomst til stævnet: Straks efter ankomst til pladsen benyttede jeg chancen for, at et toilet besøg igen. Jeg kunne godt mærke, at min mave var en del mere nervøs end tidligere stævner. Stævnet havde en helt bestemt betydning af flere årsager, da det på dagen var min fødselsdag (37 år), det var dagen, hvor jeg skulle under 5 timer og det var mit første officielle Ironman stævne.

Efter toiletbesøg gik jeg i cykelzonen for gennemgang af cyklen, pumpe luft i dækkene og fik sat mine drikkedunke på cyklen. Jeg havde hjemme fra valgt en lidt stærk energiblandning og lidt færre antal geler. Derudover havde jeg forinden besluttede mig, at løbe uden kompressionstupes og det viste sig senere, at være en helt korrekt beslutning.

Klokken cirka 0545 gik vi lidt rundt i området og jeg begyndte så småt, at skulle tænke på, at klæde om og få våddragten på. Jeg var fast indstillet på, at jeg skulle stå klar i våddragten kl 0630, således min krop lige havde fået fornemmelse for om dragten sad ordentlig inden vi hoppede i vandet til opvarmning.

Et god tips – vejret var ca. 14 grader og vandet var dagen før målt til 15.5 grader, så Torben og jeg var nede kl 6 og stikken hånden i vandet. Det viste sig, at være en rigtig god oplevelse – det føltes ikke koldt, heller ikke varmt, men tilpas. Jeg var klar til at hoppe i vandet.

Omklædning foregik i en af de gamle fabrikshaller, hvor IM havde indrettet med bænke og borde. Det fungerede super godt. Jeg fik klædt om sammen med Lennart (HTM buddy) og Mikkel fra fitnessdk og deltager på NLC i uge 16. Det viste sig senere, at Mikkel og jeg blev vigtige for hinanden på løberuten.

Wave 1 (guld hætterne) Klar til svømning kl ca. 0630, dog ventede vi til kl 0645 før vi gik i vandet – da jeg havde mærket temperaturen tidligere på morgen, så havde jeg ikke de store mentale udfordringer med at hoppe i vandet – jeg satte mig dog på kanten med fødderne i vandet i et lille minuts tid inden jeg hoppede helt i. Der var allerede en masse triatleter i vandet, som var i gang med opvarmning. Jeg fik lige et par baner fra og tilbage, samt lidt polo crawl.

Inden starten gik samlede vi i HTM os i nærheden af hinanden. Vi var ca. ”midt i midten” og lå faktisk rimelig om ifht første bøje. Vi træder vande i ca. 2-3 min inden start bliver skudt i gang med en lille kanon.

Start går og folk er aggressive og skyr ingen midler for fremdrift – jeg bliver ikke rigtig ramt, men kan godt mærke, at jeg er opmærksom på mine omgivelser og er knapt så aggressiv i min start. Jeg ved udmærket godt, at min samlet tid ikke afgøres på svømning, så jeg skal bare rimelig igennem.

Rundt om første bøje i massiv kaos, men jeg kommer frit rundt og ser, at jeg stadig ligger med mine HTM venner i nærheden. Jeg bliver dog lidt irriteret op mod første bøje, da jeg ligger og ”kæmper” med et stort ”skur ” af en mand, som jeg helt klart ikke skulle kæmpe med senere, men han mente, at hans massive ”vinge fang” skulle bruges til at skovle alle andre væk. Jeg kommer forbi ham efter anden bøje og ser, at jeg ligger ved siden af Sarah Thorsen (HTM) – jeg har fundet en god rytme og har en god orientering. Noget af starten brugte jeg hyp2 + polo crawl kig, både for orientering, men også for ikke at få en galoperende puls. Det virker godt for mig. Jeg er lidt i ”cruise control” det meste af svømmeruten. Første rute afsluttes og anden tur rundt ligger jeg faktisk meget alene. Jeg har en fornemmelse, at jeg ligger foran lige bag de hurtige, men foran de langsomme. Vi ligger en 4-5 personer i nærheden af hinanden med jævnt samme tempo, så jeg finder et par fødder og ligger mig bag dem ind til, at de bliver langsomme op på den ene langside, så går jeg uden om.

Jeg runder anden sidste bøje og får en hånd fra en anden triatlet i hovedet. Mine briller løfter sig lidt i venstre øje og jeg får lidt vand ind. Jeg stopper lige op i 10-12 sek og får vandet ud og afsted igen. Runder sidste bøje og har direkte vej ind til ”swim out”. Jeg bliver hjulpet op af vandet af en hjælper og kommer ganske fint op. Ingen svimmelhed og løbe tur mod T1 starter.

Jeg svømmer i 35:27, svarende til 01:51 min pr 100 m. Jeg burde kunne gøre det hurtigere. Jeg bruger 32 tag i mit. Jeg svømmer generelt lidt hurtigere på anden runde.

T1 (fra svim til bike) Oppe af vandet går det i løb mod T1 og afhentning af blå pose – jeg havde forinden besluttet mig til, at løbe i cykelskoene de sidste 200 m inden til cyklen.

Jeg griber min pose, som hænger i 5. Position på første stativ, helt perfekt. Direkte ind i teltet. Jeg har fået min våddragt ned til hofterne og får rimelig hurtigt min dragt helt af. Jeg sætter mig ned og tørre mine arme og fødder af i mit håndklæde. Hjelmen på første og så ingen sokker, men direkte i skoene. Jeg havde også valgt at tage min Fusion Speedtop på i T1 og ikke under våddragten. Den var lidt besværlige, at tage på, men det gik og jeg kom afsted hen over græsset mod min cykel. Jeg ser flere personer, som bliver stoppet, da de løber med deres cykelsko i hånden

Jeg finder min cykel og løber ud af cykelzonen og kommer fint op og afsted. Samlet tager T1, 05:33

Bike (90 km)

Jeg kommer fint afsted og ser igen Sarah Thorsen – hun får lige et ”held og lykke” klap og så ligger jeg ellers mig i min start zone, hvor jeg har lidt højere puls, men arbejder med at få gang i benene. De første 10 km var meget flade, dog med modvind – jeg finder en ok rytme og ligger mellem 34- 37 km/t. Vi ligger lidt i klumper og jeg synes at der er flere gange, hvor jeg enten må tage overhalingen og lade tempoet stige selvom jeg heller ville blive liggende og finde mig flow. Jeg føler egentlig, at jeg kører rimelig hurtigt, men ligger i 33,6 km/t efter 9.4 km.

Jeg vender ved første vendepunkt og en 100 m efter drejer vi til højre ind i landet og væk fra strandvejen. Ind i skoven er der en lille stigning og jeg ligger i for højt gear, så jeg mister lidt fart og ind i gennem. Jeg ligger generelt igen godt og får trådt fint i pedallerne.

Første runde går fint uden de store problemer, mine fødder fryser, men ellers ok. På anden runde har oplever jeg primært, da jeg igen kommer igennem skoven, at mine lår ”dør lidt” – og jeg får taget noget energi – på loopet ud er jeg lidt mærket, men på returen har jeg ikke de store udfordringer.

ØienKronborgBike.PNG

Jeg spiser 3 geler på turen og drikker ikke nok, det bliver kun til lidt mere end en flaske og jeg benytter ikke depoterne.

Jeg forsøger mig med noget nyt (ved ikke hvorfor) men jeg får lyst til, at tage fødderne ud af skoene inden jeg rammer T2 måtten. Det gik rigtig fint – fik fødderne ud og cyklet de sidste 50 m med bar fødderne. Jeg hopper af cyklen og taber min ”pit stop” flaske lige ved en official, som råder relativt uforskammet til mig, at jeg ikke skulle ”lade mit lort ligge og fylde” – jeg er hoppet af cyklen og må hurtig vende retur og 4-5 m retur. Flasken bliver samlet op og jeg smider cyklen i hånden på en hjælper og videre til min røde løbe pose, som har igen hænger helt perfekt i 5. Position på første stativ.

Samlet tager cyklingen 02:36:12

T2 (bike til run) Ind i teltet før jeg først min speedtop af og fundet nummerbæltet frem, rundt om hoften med den og så skulle jeg have sokker på – ingen problemer i det. En pakke 32gi chews kommer i den ene lomme og en zipvit koffein gel i den højre lommer. Jeg lukker posen og løber ud og smider den i den grønne kontainer til højre.

Samlet tager T2, 02:21

Løb

Afsted på løbet – generelt har jeg de sidste mange træninger fokuseret på at være afslappet i overgangen fra cykel til løb og det samme var jeg nu. Jeg har på de første 700-900 m ingen problemer med stive ben eller tunge ben og derfor finder jeg rimelig hurtigt mit race pace, som var afstemt med min coach til i bunden af 04:25-04:48.

Allan Steen Olsen havde lørdag sagt til mig, at udover, at kommer i mål under 4 timer og vinde kronborg, så ville han tage mig med en omgang på løbet – jeg holder sgu efterhånden meget af den gut – selvtilliden er dælme høj og det smitter. Efter 2,5 km kommer Allan susende bagfra – jeg får en klap på ryggen og et ”stort tillykke med fødselsdagen” fra Allan og jeg får rådt HTMs motto retur ”Hold det stiv hele vejen”. Det var motiverende og rigtig fedt.

De første 1,7 km ligger jeg i 04:22 – nok lidt for hurtigt, men jeg havde det egentlig ok. Efter første rundt finder jeg en god bekendt i Mikkel – vi løber ca samme tempo og fandt hurtigt et makkerskab, hvor vi skiftevis trak/pacede hinanden.

ØienKronborgRun.PNG

Da vi er på omkring 8-9 km høre vi over højtaleren – vi er på bagsiden af Kronborg – men hører fint, at Allan Steen Olsen kommer i mål i sub4 timer – Mikkel og jeg kigger begge på vores fancie ure og får hurtigt regnet på vores tempo og styrke, at vi lige kunne nå sub5, hvis vi holdt niveau.

Jeg får spist mine chews undervejs, men ved indgangen til 3. Runde efter ca. 11 km tager jeg min zipvitt gel med koffein – den satser jeg på skulle give mig vinger på sidste 5-7 km. Jeg stopper ved depottet for skyller gelen ned med vand. 3. Runde er altid den værste, så her ligger Mikkel en del i førerposition, dog da vi runder Kronborg – der er ca. 7 km tilbage tager jeg lead på løbet og sætter mit afsluttende pace omkring 04:25 på. Jeg holder det ikke hele vejen, men under vejs på 4. Runde taber jeg Mikkel. Jeg stopper igen ved begge depoter for lige, at få lidt væske ind. Det bliver ikke til meget, men lidt er også godt. Den sidste kilometer giver jeg altid hvad jeg har tilbage.

Op mod mål glemmer jeg helt mine omgivelser og jeg glemmer totalt, at nyde opløbet af KMD Ironman rød løber mod mål. Jeg var så fokuseret på sub5 timer, at jeg bare kigger op på klokken og drøner ind over målstreget. Træt, glæde, godt brugt, men fattet og orienterer mig rundt for, at se om Mikkel er på vej. Der går lidt, men han kommer et par minutter efter.

MÅLSÆTNING OPFYLDT – inkl min anden hurtigste tid på 21,1 km i 01:34:00, rent.. Samlet 04:54:04 for KMD Ironman 70.3 Kronborg

ØienKronborgView.PNG

#racerapport #ironman703

bottom of page