top of page

KLUBMESTER 40+

Udover DM i sprint, var årets Tri på Tyren også klubmesterskab i Herlev Tri & Motion. Der var på forhånd lagt i kakkelovnen til et spændende race mellem sidste års vinder og et par nye udfordrere, herunder mig selv. Titlen kom i hus, og det er en fornøjelse at kunne kalde sig klubmester i landets suverænt bedste tri-klub. Jeg er supertilfreds og mega stolt af resultatet. Samlet tid for de 750 m svøm, 23,2 km cykling og 5 km løb blev: 1:18;43

Forberedelse I en sprint skal der være styr på de små ting, så man ikke spilder unødige sekunder. Derfor gælder det om at have pakket og lagt udstyret helt perfekt i skiftezonen. Ved denne første rigtige test brugte jeg nok lidt ekstra tid på opgaven...

Svøm Iklædning til våddragt blev gjort tre kvarters tid før start, så der også var tid til en lille dukkert og lidt opvarmning i det kolde vand (15,9 grader). Det er ikke det letteste, når man foretrækker badevand med temperaturer svarende til thailandske forhold - men jeg må nok hellere vende mig til disse anderledes temperaturer. Da jeg stod i køen til svømmestarten, kom jeg i tanke om, at jeg havde glemt at tage et skud Bricanyl, som jeg lige er blevet ordineret som følge af en konstateret astma. Superærgerligt, når jeg ved, hvor meget det hjælper på min præstation... Racet blev afviklet som enkeltstart med 30 sek mellem deltagerne, hvilket gør svømningen til en mere behagelig oplevelse, da man undgår knubs of småslagsmål. Men det gør også disciplinen til en ensom oplevelse, hvor man eksempelvis er ene om at holde retningen og pace. Men det gik fint på trods af, at vandet ikke smagte særligt godt, og det virkede noget uoverskueligt at kigge helt ned til den fjerneste bøje efter førstrunding. Jeg kom i mål i en fin og godkendt tid på 13;26 for de 750 meter.

T1 Fuld fart op af vandet og mod skiftezonen, samtidig med, at badehætte, briller og våddragten skal af. Lynlåsen drillede lidt, men det gør den for mange. Henne ved cyklen var der styr på kassen og udstyret, som nu skulle på. Lidt halvforvirret fik jeg cykelskoene elegant og lynhurtigt på - problemet var bare, at våddragten ikke var kommet af endnu. Det tog naturligvis lige lidt ekstra tid, men så fik jeg øvet påtagning af cykelsko en ekstra gang. Hjelm på og cykel af stativet og fuld fart på ud af skiftezonen.

Cykling Cykelruten er en krævende og kuperet rute hvor det er vigtigt at finde ind i en god rytme på hver af de forskellige passager. Igen var jeg noget ærgerlig over det manglende skud medicin, som har givet mig omkring +2 km/t på netop denne rute. Der var dog ikke noget at gøre ved det, og derfor måtte jeg bare fokusere på at holde pulsen på min tærskelgrænse, så jeg kunne holde max. hastighed uden at gå kold på den efterfølgende løbetur. Jeg holdt en ok gennemsnitshastighed på små 37, hvilket var godkendt. De sidste 4-500 meter blev rullet med lidt lavere hastighed og noget højere kadance, så benene kunne være løbeklar...

T2 En lang løbetur med cyklen og så ellers af med hjelm og på med nummer løbesko, og så af sted. Et godt skift, hvor jeg kun blev drillet lidt af de mange og lange græsstrå i skoene.

Løb Benene var ok friske, men især turen fra skiftezonen til løberuten var krævende. Meget ujævn og hullet, så der skulle holdes fuld fokus på underlaget. Selve løberuten er legendarisk og kendt for sine meget smalle passager. Men det er noget af det, der gør Tyr-trien speciel. Der blev holdt en god pace, hvor der blev holdt nogenlunde på - uden at overpresse (akillesscenen skal fortsat ikke drilles).

 

Svøm: 13,26 T1: 2,45 Cykling: 37,40 T2: 2,22 Løb: 22,30 I alt: 1:18,43

Herlev Tri & Motion Klubmester 40+ Nr. 11 DM AG 50-54

 

Du kan følge med i Peters træning på hans facebookside:

https://www.facebook.com/Peter-Gyde-Triatlet-456897791185138/

#racerapport #tripåtyren

bottom of page