top of page

Krydstræning

 

Som triatleter skal vi pleje alle tre discipliner, for falder man igennem på den ene, skal du være uforholdsmæssigt god til de to andre. Selv om man er god i alle 3 discipliner, er det en rigtig god idé at træne sine skift, så man ved præcis hvad man skal gøre, når man kommer fra svøm til cykel eller fra cykel til løb. Særligt i korte races / sprintdistancer har dette betydning, fordi man hurtigt kan spare 1-2½ minut pr. skift, altså samlet op til 5 min. Skal du reducere din løbetid tilsvarende på en sprint distance skal du sænke din kilometertid med 1 min. pr km.

 

Svømning -> Cykel (T1)

Der er mange, som oplever, at man mister balancen, lige når man kommer op ad vandet, hvilket i værste tilfælde kan medføre, at man falder i grøften. Yderligere kan der optimeres ved at lade skoene blive på cyklen og træde i dem, når man er i fart. Dette besværliggøres yderligere af, at man er svimmel. Det er derfor en god idé at træne dette.

 

Cykel -> Løb (T2)

Den sværeste overgang i trisporten er dog overgangen fra cykel til løb, fordi man normalt cykler med kadance 90 (træder 90 gange rundt i minuttet pr. ben) eller derover for derefter at skulle løbe med en kadance på 180. Derfor føles ens ben som beton, selv om man egentlig løber hurtigere, end man kan.

Vi i Herlev Tri og Motion har derfor valgt at fokusere vores krydspastræning på netop dette problem. Ved at skifte mange gange mellem cykel og løb får du prøvet overgangen flere gange pr. træning, og du lærer derfor at lytte til din krop.  Overgangene bliver mere behagelige med tiden, og som øvet triatlet får du mulighed for at bruge dette som ekstrem hård intervaltræning.

 

bottom of page